Руският върховен съд отхвърли днес жалбата на основния противник на

...
Руският върховен съд отхвърли днес жалбата на основния противник на
Коментари Харесай

Съдът отстрани Навални от президентските избори в Русия

Руският висш съд отхвърли през днешния ден жалбата на главния съперник на Путин Алексей Навални и удостовери възбраната да взе участие в президентските избори през март, която му наложи съветската изборна комисия.

Висшата правосъдна инстанция реши да отхвърли жалбата на опозиционера, заяви съдията Николай Романенко, представен от съветските осведомителни организации.

Руската ЦИК отхвърли в понеделник кандидатурата на Навални за изборите на 18 март, като се базира на присъда за заграбване. Опозиционният водач отхвърли присъдата като изфабрикувана, целяща да го в профил от политиката.

Ще апелираме решението на Върховния съд. Ще внесем тъжба в Европейския съд по правата на индивида, съобщи юристът на Навални Иван Жданов, представен от Интерфакс и Франс прес.

41-годишният правист Навални, който проверява корупцията на съветския хайлайф, прикани след решението на изборната комисия протест на изборите и за махленски митинг на 28 януари.

Европейският съюз осъди отхвърлянето на кандидатурата на Навални за съветските президентски избори. Според Европейски Съюз това решение хвърля подозрение за политическия плурализъм в Русия и демократичността на избора.

Повече от 20 претенденти ще вземат участие на изборите дружно с Владимир Путин, който желае четвърти мандат. Сред тях има „ абонирани “ претенденти като водачите на комунистите и на националистите, както и екзотични фигури, които се надяват да оберат гласовете на недоволните. При известността на Путин, който е на власт от 18 години, и отсъствието на главния му конкурент, анализаторите предвиждат ниска изборна интензивност и противоречива легитимност на резултатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР