Руският външен министър Сергей Лавров заяви в петък, че ЕС

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви в петък, че ЕС
Коментари Харесай

Лавров твърди, че ЕС и НАТО създават "коалиция", за да водят "по същество" война с Русия

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в петък, че Европейски Съюз и НАТО събират " коалиция ", с цел да се приготвят " всъщност " за война с Русия, съобщи CNN.

Коментирайки присъединението на Украйна и Молдова към Европейски Съюз, Лавров съобщи, че Европейски Съюз не е военно-политически блок, заради което, за разлика от НАТО, развиването на връзките му с други страни не основава закани или опасности за Русия.

 

 

Русия обаче счита, че реториката на съюза става все по-агресивна и " русофобска ", съобщи Лавров на взаимна конференция с азербайджанския си сътрудник Джейхун Байрамов в Баку.

 

Европейският съюз, дружно с НАТО, основава нещо като съвременна коалиция, която всъщност води война с Руската федерация ", сподели Лавров и добави, че Русия " ще следи това доста деликатно ".

 

В четвъртък Европейският съвет даде на Украйна и Молдова статут на претенденти за участие в Европейски Съюз, с цел да покаже поддръжката си за двете страни в изискванията на съветската експанзия против Украйна.

Въпросът за присъединението на Украйна и Молдова към Европейски Съюз беше наименуван " вътрешно европейски въпрос " от представителя на Кремъл Дмитрий Песков също в петък. Въпреки това той добави, че е от решаващо значение решението по въпроса да не повлияе в допълнение на връзките на Русия с двете страни или с европейския блок.

" Това, несъмнено, са вътрешни европейски каузи ", съобщи Песков пред кореспонденти в постоянен конферентен диалог.

 

Той обаче добави: " За нас е от решаващо значение всички тези процеси да не доведат до повече проблеми за нас и за връзките на гореспоменатите страни с нас. И че това няма да докара до по-нататъшно утежняване на връзките ни с Европейски Съюз. "

Коментарите на Песков повтарят думите на съветския президент Владимир Путин, който предишния петък съобщи, че Русия " няма нищо срещу " Украйна да влезе в Европейски Съюз, защото това е " суверенно решение на всяка страна " да се причисли към икономическия блок.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР