Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всички пратки с

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че всички пратки с
Коментари Харесай

Лавров: Всички пратки с оръжие за Украйна са цели за поразяване |

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че всички колета с оръжие, влизащи в Украйна от чужбина, ще бъдат разпознати от съветската войска като " законни цели " за поразяване. Той съобщи това в изявление за съветската държавна телевизия RT, чието лъчение беше неразрешено на територията на Европейски Съюз. 

" Много ясно декларирахме, че всички колета и товари, които влизат в Украйна и които считаме, че придвижват оръжие, ще станат законни цели. Това е изцяло разбираемо ", сподели Лавров.

Той означи, че Русия няма да разреши на трети страни да изпращат в Украйна системи за противовъздушна защита руско или съветско произвеждане.

" Бих желал да припомня на всички страни, които биха обмислили тази концепция, че системите за противовъздушна защита руско произвеждане и системите съветско произвеждане са там по силата на междуправителствени съглашения и контракти, които имат и документ за прилагане. И този документ, съглашението с потребителя, не разрешава те да бъдат изпращани в трета страна ", сподели Лавров.

Москва и преди е заплашвала, че може да унищожи западните доставки на военно съоръжение за Украйна. Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков също съобщи на 12 март: " Москва предизвести Съединени американски щати, че ще преглежда западните оръжейни доставки за Украйна като цел ".

Преди два дни президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Украйна ще получи спомагателна помощ в размер на 800 млн. $. Белият дом заяви, че в допълнение към американските системи за противовъздушна защита с дребен обхват, които украинците интензивно употребяват, Съединените щати са определили и помогнали на украинците да закупят спомагателни системи с по-голям обхват, които украинските войски към този момент се учат да употребяват, както и спомагателни муниции за тези системи.

Според изявления на медии, измежду които и Би Би Си, Съединени американски щати беседват със съдружници, които имат системи за противовъздушна защита с които украинците знаят по какъв начин да работят и това ще е една от тематиките, които ще бъдат разисквани и това ще е една от тематиките на диалозите на секретарят по защитата на Съединени американски щати Лойд Дж. Остин,

Словакия към този момент даде кардиналното си единодушие нейна система C-300 1за Противовъздушна отбрана да бъде предоставена на Украйна с изискването незабавно да бъде сменена от щатската Patriot. България също има С-300, като това е най-съвременното оружие от Противовъздушна отбрана оружията ѝ. Произведено е през 1988 г. 

„ Ако в миналото би трябвало да вземем решение във връзка с оръжието, ще го създадем транспарантно на равнище парламент, няма да са еднолични решения, взето от някой. Никакви ракети няма да се дават на никого в този миг “. Това министър председателят беше Кирил Петков. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР