Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че руските спортисти на

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че руските спортисти на
Коментари Харесай

И според Сергей Лавров съдиите са помогнали на България в художествената гимнастика

 Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че съветските спортисти на Олимпиадата в Токио са се сблъскали с открити прояви на користолюбие от страна съдиите в обособени спортове. Той даде образец с художествената гимнастика, където нашите девойки завоюваха златен орден и нарушиха 25-годишната съветска надмощие в този спорт.

" Нашите спортисти и техните треньори се показаха съответно. Нямаше чак толкоз доста прояви на пристрастност, само че дребното от тях бяха безусловно откровени. Но въпреки всичко се появява и възприятие на мъка за някои от спортовете. Например в художествената гимнастика. Там съдиите никога не бяха безпристрастни и това съревнование го удостовери с цялостна изясненост ", сподели Лавров пред публицисти.

Припомняме, че и Ирина Винер насочи тежки обвинявания. Тя е по едно и също време и президент на съветската федерация по художествена гимнастика, и изпълняваща функционалностите на основен треньор. Според нея съдиите искрено бутаха българките и успеха им е била предизвестена. 

Руските спортисти  заеха пето място в класирането за медали, като завоюваха 20 златни, 28 сребърни и 23 бронзови медала. По отношение на общия брой награди (71) те станаха трети. Пред тях са  Съединени американски щати (113) и Китай (88).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР