Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е готова

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Москва е готова
Коментари Харесай

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой иска преговори за Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Москва е подготвена да се вслуша, в случай че някой изиска осъществяване на договаряния за Украйна, съобщи Ройтерс.

В изявление на конференция в миг, когато войната навлиза в 10-ия си месец , Лавров сподели, че украинските изказвания, че Русия желае договаряния, единствено с цел да завоюва време за прегрупиране и превъоръжаване на войските си, са неуместни.

Министърът добави, че Русия ще е склонна да се върне към договаряния със Запада, в случай че той промени мнението си за изгодата от разискване на направените от Москва предишния декември оферти в областта на сигурността.

Лавров сподели, че Съединени американски щати и НАТО са директни участници във войната в Украйна поради поддръжката си за Киев, и оправда съветските ракетни удари против украинска инфраструктура.

" Изваждаме от строя уреди в Украйна, които разрешават на Запада да напомпва с летални оръжия Украйна, с които се убиват руснаци ", сподели Лавров.

" Затова не споделям, че Съединени американски щати и НАТО не са участници в тази война - вие сте директни участници. Включително освен посредством доставки на въоръжение, само че също по този начин и посредством образование на военни - вие обучавате (украинската) войска на ваша територия ", сподели министърът в отговор на въпрос на публицист от Асошиейтед прес.

Лавров сподели, че Съединени американски щати са основали " екзистенциална " опасност за Русия от страна на Украйна.

Той добави, че Москва в никакъв случай не се е отказвала от контакти със Съединени американски щати, само че не е чула до момента никакви " значими хрумвания " от американските си сътрудници.

Министърът назова неотдавнашните мнения за Украйна на папа Франциск " нехристиянски " и необясними.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР