Руският външен министър Сергей Лавров в интервю, публикувано в петък,

...
Руският външен министър Сергей Лавров в интервю, публикувано в петък,
Коментари Харесай

Руският министър Лавров казва, че мирният план за Украйна е безсмислен

Руският външен министър Сергей Лавров в изявление, оповестено в петък, сподели, че препоръчаният кротичък проект на Украйна е неправилен, защото се основава на неприемливи хрумвания като изтеглянето на Москва от регионите, които има хванат.

Лавров сподели пред московския ежедневник Известия, че препоръчаната мирна среща на върха няма да успее, до момента в който не бъдат изменени главните й основи, в това число позволяването на Русия да взе участие.

„ Във всички случаи сме подготвени да водят полемики, само че не въз основата на „ формулата за мир “ на (украинския президент Володимир) Зеленски “, сподели Лавров пред всекидневника.

„ Как би могъл някой сериозен политик във Вашингтон, Брюксел, Лондон, Париж или Берлин да каже че няма опция на формулата на Зеленски “, сподели той.

Лавров отхвърли като неприемливи наредбите на проекта, които приканват Русия да се изтегли от територията, която е завзела, в това число Крим, анексиран през 2014 година, и възобновяване на постсъветските граници на Украйна от 1991 година...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР