Руският външен министър Сергей Лавров снощи се срещна с президента

...
Руският външен министър Сергей Лавров снощи се срещна с президента
Коментари Харесай

Руският външен министър Сергей Лавров се срещна с президента на Никарагуа Даниел Ортега

Руският външен министър Сергей Лавров нощес се срещна с президента на Никарагуа Даниел Ортега и двамата обмениха опит за американските наказания, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Вчера Съединени американски щати оповестиха нови наказания против трима никарагуански съдии, които лишиха от поданство 222 съперници на държавното управление в заточение.

Ортега сподели на Лавров, че държавното управление му не е обезпокоено от това. " Вече имаме стотици чиновници, на които са наложени наказания... това към този момент не провокира у тях никакво безпокойствие или боязън ", съобщи Ортега.

Лавров му отговори, че " глобените хора в Русия одобряват това като самопризнание за тяхната успеваемост " в отбраната на съветските ползи. Забележките на Лавров бяха преведени от съветски на испански език от обезпечен от държавното управление преводач.

Ортега назова Съединени американски щати " диригент на интернационален терористичен оркестър ", който употребява Украйна, с цел да откри метод да се отърве от Русия. Според президентът на Никарагуа всички страни по света страдат от спора в Украйна, съобщи ТАСС.

На конференция след срещата Ортега съобщи, че е разискал спора в Украйна с съветския външен министър. " На първо място, несъмнено, говорихме за мира. Руската федерация се бори за мир, тя (борбата - бел. ред.) не е против народа, тя е против фашистите ", съобщи Ортега.

През последните години държавното управление на Ортега на процедура арестува всички свои вътрешни политически съперници, както и свещеници и един свещеник, показва АП. На 9 февруари държавното управление на Ортега освободи 222 опозиционери от пандиза и ги депортира, като съобщи, че никарагуанското им поданство ще бъде отнето, а имуществото им - иззето. Правозащитни групи настояват, че тези стъпки са в нарушаване на интернационалните правила.

Лавров стартира обиколката си в Латинска Америка в понеделник със спирка в Бразилия, където администрацията на президента Луиз Инасио Лула да Силва се стреми по едно и също време да развива връзките си с Китай, Европа и Съединени американски щати, като в същото време резервира отворена вратата за Русия. По време на посещаване в Дубай Лула съобщи, че Русия и Украйна носят обща отговорност за войната.

Във вторник Лавров се срещна с венецуелския президент Николас Мадуро, а през днешния ден се чака да посети Куба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР