Руският външен министър Сергей Лавров призова Вашингтон да не използва

...
Руският външен министър Сергей Лавров призова Вашингтон да не използва
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ за използването на военна сила срещу Северна Корея

Руският външен министър Сергей Лавров прикани Вашингтон да не употребява военна мощ против Северна Корея, на фона на възходящото напрежение след следващия ракетен тест на Пхенян.
При телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, Лавров акцентира нуждата от възпиране от всевъзможни военни стъпки, които биха могли да имат непредвидими последствия, излиза наяве от външното министерство на Русия.
Първият посланик на Москва съобщи, че всички опити за усилване на глобите против Северна Корея ще бъдат " контрапродуктивни и рискови ", като в същото време осъди изстрелването на ракета против Япония като " жестоко нарушаване " на резолюциите на Организация на обединените нации.
Говорителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова предизвести на брифинг, че " демонстрацията на мощ ще докара района до ръба на боен спор ".
Тя настоя за мирни договаряния, акцентирайки, че " за момента единствено Русия и Китай са предложили реален метод за преустановяване на спора ".
" Още един път призоваваме всички заинтригувани страни да стартират без предварителни условия ", сподели Захарова.
Във вторник заран КНДР извърши опит с балистична ракета, която хвърча 2700 километра, прелитайки над Япония. Тя падна в Тихия океан. Съединени американски щати и Южна Корея заплашиха да дадат „ мощен отпор “ на Пхенян, като не изключиха и военни дейности при по-нататъшни „ провокации “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР