Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Северна Корея, предадоха

...
Руският външен министър Сергей Лавров пристигна в Северна Корея, предадоха
Коментари Харесай

Лавров пристигна на двудневно посещение в Северна Корея

Руският външен министър Сергей Лавров дойде в Северна Корея, предадоха съветските медии, до момента в който опасенията на Запада нарастват, по отношение на задълбочаването на военните връзки сред историческите съдружници.


Двудневното посещаване се чака да сложи основите за бъдещо посещаване в страната, на президента Владимир Путин, сподели представител на Кремъл, представено от Агенция Франс Прес.

Лавров дойде в Пхенян от Пекин, където Путин приветства китайския президент Си Дзинпин като " остарял другар " по време на рядко пътешестване в чужбина.

Путин, почетен посетител на среща на върха, отдадена на обширния капиталов план на Си „ Един пояс, веднъж “, сподели пред кореспонденти, че двамата са се срещнали уединено очи в очи и че възходящите световни спорове укрепват връзките сред техните страни.

Миналия месец водачът на Северна Корея Ким Чен Ун потегли на път, пътувайки до Русия на борда на своя особено конструиран брониран трен за персоналната си среща с Путин.

По време на първото си пътешестване отвън Северна Корея след пандемията Covid-19, Ким разгласи двустранните връзки с Москва за „ приоритет номер едно “ на своята страна.

Срещата на високо равнище разпали опасенията на Запада, че Пхенян може да даде на Москва оръжия за нейната проточила се война в Украйна.

Съединените щати оповестиха, че доставките на оръжия към този момент са в ход, като през последните седмици Северна Корея е доставила повече от 1000 контейнера с военно съоръжение и муниции на Русия.

„ Пхенян търси в подмяна набор от военна помощ, в това число съвременни технологии “, излезе с изказване пред медиите, представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби.

Според разузнаването, предоставена от Белия дом, „ товар от контейнери е бил изпратен по море от Северна Корея до Русия сред 1 септември и 1 октомври “. След това те бяха доставени с железопътен превоз до хранилище за муниции на към 290 километра (180 мили) от украинската граница.

Кремъл съобщи, че Съединените щати нямат доказателства, че се доставят оръжия. „ Те оповестяват това от самото начало, без да дават никакви доказателства “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред съветските медии, запитан за докладваните доставки на оръжие.

Базираните във Вашингтон анализатори Beyond Parallel предходната седмица настрана разгласиха сателитни изображения, показващи това, което те нарекоха " невиждано ". Натрупване на влаков трафик по границата на Русия със Северна Корея.

Бурната интензивност " евентуално демонстрира, че Северна Корея доставя оръжия и муниции на Русия ", се споделя в отчета на групата.

Докато Русия е нараснала производството на снаряди тази година до плануваните 2,5 милиона, анализаторите допускат, че това може да не задоволи потребностите й на бойното поле.

Северна Корея е всеобщ производител на стандартни оръжия и е известно, че разполага с огромни ресурси от военни материали от руската ера.

Основен приоритет

И Русия, и Северна Корея са под голям брой интернационалните наказания: Москва за нахлуването й в Украйна и Пхенян за тестването на нуклеарни оръжия.

Затягането на техния съюз идва, когато връзките сред двете Кореи са на историческо дъно, като Северът организира рекордна поредност от оръжейни проби тази година и неотдавна закрепи статута си на нуклеарна страна в конституцията си.

Южна Корея от своя страна предприе ограничения за подсилване на връзките си в региона на сигурността с обичайния съдружник Съединените щати, като в същото време влезе в ново тристранно съглашение, което включва и Япония.

И президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, и южнокорейският му сътрудник Юн Сук Йол обявиха, че всяко потребление на нуклеарни оръжия от Севера би означавало „ края “ на режима в Пхенян.

Американски бомбардировач „ B-52 “, кадърен да носи нуклеарни оръжия, кацна във вторник на летище Чеонгджу, на към 100 километра южно от Сеул, заяви организация „ Yonhap “.

Пристигането му пристигна по-малко от седмица откакто самолетоносачът „ USS Ronald Reagan “ дебаркира в южния пристанищен град Пусан, предизвиквайки гнева на Пхенян.

Бомбардировачът направи прехвръкване на огромното ревю за защита „ ADEX “ в Южна Корея, преди да кацне в Cheongju.

Южнокорейските медии в сряда оповестиха, че бомбардировачът се чака да взе участие във въздушно обучение през уикенда с присъединяване на самолети от Южна Корея, Япония и Съединените щати. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР