Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от трета

...
Руският външен министър Сергей Лавров предупреди за опасност от трета
Коментари Харесай

Лавров: Има опасност от Трета световна война

Руският външен министър Сергей Лавров предизвести за заплаха от трета международна война, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Опасността е сериозна, тя е действителна, не трябва да бъде подценявана ", сподели Лавров в изявление за съветска телевизия, споделено нощес в профила в " Телеграм " на външното министерство.

На въпрос за съпоставяне на актуалната обстановка с Кубинската рецесия през 1962 година, Лавров съобщи, че " тогава имаше доста малко правила, писани правила ". Но " разпоредбите на държание " по думите му са били напълно ясни - Москва е била наясно по какъв начин се държи Вашингтон и Вашингтон е бил наясно по какъв начин се държи Москва.

Дори през днешния ден има малко правила, сподели Лавров, имайки поради контракта за нуклеарно разоръжаване " Нов СТАРТ ". Споразумението лимитира нуклеарните арсенали на двете страни до 800 пускови установки и 1550 нуклеарни бойни глави. Но " в същото време всички други принадлежности за надзор на въоръженията и неразпространение са на процедура унищожени ", сподели съветският топдипломат.

Той добави, че по време на Кубинската рецесия е имало благонадежден канал за връзка сред водачите на Съветския съюз и Съединени американски щати. Сега по думите му няма подобен канал и никой не пробва да сътвори.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР