Руският външен министър Сергей Лавров подчерта пред венецуелския си колега

...
Руският външен министър Сергей Лавров подчерта пред венецуелския си колега
Коментари Харесай

Лавров: Във Венецуела да се търси развръзка без силова намеса отвън

Руският външен министър Сергей Лавров акцентира пред венецуелския си сътрудник Хорхе Ареаса на среща във Виена, че е доста значимо да се потърси развръзка на обстановката в страната му без силова интервенция извън. Това съобщи ТАСС, като се базира на съветското външно ведомство.

При разискване на обстановката във Венецуела и региона бе изтъкнато какъв брой значимо е да се откри спокойно политическо решение на вътрешните различия в тази страна, без деструктивна и още повече силова интервенция извън, уточни министерството.

Дипломати от голям брой страни бойкотираха през днешния ден изявлението на Ареаса на среща на Организация на обединените нации във Виена в символ на митинг против политиката на венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи Франс прес.

Няколко десетки представители от латиноамерикански страни, от Съединени американски щати, Канада и страни в Европа, в това число Франция, напуснаха цялостната с няколкостотин делегати конферентна зала, когато венецуелският външен министър застана на трибуната на министерска среща на Комисията на Организация на обединените нации по наркотичните субстанции.

"Членовете на делегацията на Венецуела тук през днешния ден съставляват държавното управление на Николас Мадуро и затова не може да бъдат считани за изразители на венецуелския народ ", сподели за медиите представител на американската делегация.

В речта си Ареаса съобщи, че битката с опиатите може да се води единение по многонационален метод и разкритикува "едностранните стопански ограничения " на Съединени американски щати, които съгласно него са коствали милиарди долари на страната му и са отслабили финансовия й потенциал да се бори против дрогата.

"Днес мултилатералният модел е заплашен и ситуацията във Венецуела е образец за това. Американското държавно управление заплаши нашия народ с военна експанзия и приложимост на мощ в нарушаване на Устава на Организация на обединените нации ", добави той.

От през днешния ден до 22 март във Виена се състои годишната среща на Комисията по наркотичните субстанции към Службата на Организация на обединените нации по опиатите и престъпността (UNODC).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР