Руският външен министър Сергей Лавров отива на посещение в Турция.

...
Руският външен министър Сергей Лавров отива на посещение в Турция.
Коментари Харесай

Лавров отива на посещение в Турция

Руският външен министър Сергей Лавров отива на посещаване в Турция. Той и турският му сътрудник Мевлют Чавушоглу ще обсъдят въпроси, свързани със строителството на АЕЦ " Аккую " и газопровода " Турски поток ", по време на идното посещаване на 6-7 април на ръководителя на съветската дипломация в Турция, оповестиха от съветското външно министерство, съобщи ТАСС.

" Ще бъде наранена взаимната работа по стратегически планове като построяването на АЕЦ " Аккую " и употребата на газопровода " Турски поток ", се споделя в оповестено през днешния ден изказване на съветското дипломатическо ведомство.

На прага на туристическия сезон министрите имат намерение да обсъдят също въпроси, свързани с цялостната сигурност на руснаците в Турция, оповестиха още от министерството.

Сред тематиките на диалозите ще бъде и обстановката към така наречен зърнена договорка. " С помощта на турските сътрудници имаме намерение да осигурим изцяло използване на тези договорености по повод освен на доставките на украинско зърно на международните пазари, само че и на деблокирането на достъпа на интернационалните стопански оператори до съветски селскостопански артикули и торове ", обявиха от дипломатическото ведомство.

Освен това министрите ще обсъдят руско-украинския спор и правилата и методите за мирното му споразумяване, " допустимо само при изискване, че Киев вземе поради съветските ползи и опасения ", се споделя още в изказването, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР