Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Москва и Пекин

...
Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че Москва и Пекин
Коментари Харесай

Русия приветства Китай като част от новия, по-справедлив световен ред

Руският външен министър Сергей Лавров разгласи, че Москва и Пекин водят по пътя към един по-справедлив международен ред, оповестява " Франс прес ".

Той дойде на първото си посещаване в Китай, откогато съветските сили нахлуха в Украйна предишния месец.

Във видео, оповестено от съветското външно министерство преди срещата с китайския външен министър Ван И, Лавров уточни, че светът " минава през доста сериозен стадий от историята на интернационалните връзки ".

След приключването на това прекрояване на световните връзки ние, дружно с вас (Китай - бел.ред.) и с нашите последователи, ще се насочим към един многополюсен, обективен, либерален международен ред , съобщи първият съветски посланик.

Лавров ще участва на поредност от срещи, проведени от Китай, на които ще бъдат разисквани методите за Очаква се да участват и дипломати от Съединените щати и прилежащите страни на ръководената от талибаните страна.
 Европейски Съюз чака неутралитет от Китай в украинската рецесия, другояче - последици
Европейски Съюз чака неутралитет от Китай в украинската рецесия, другояче - последици

Брюксел и Пекин ще проведат виртуална среща на върха на 1 април

Нападението на Русия против Украйна обаче най-вероятно ще стане съществена тематика на срещите.

За разлика от доста западни страни, Пекин отхвърли да осъди нашествието и обезпечи дипломатическо прикритие за все по-изолирана Русия.

Китай и Русия станаха по-близки през последните години, като президентът Владимир Путин участва и на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин предишния месец - дни преди нашествието в Украйна.

Силният водач и неговият китайски сътрудник Си Дзинпин оповестиха, че връзките сред двете страни нямат граници и подписаха енергийни покупко-продажби на стойност милиарди долари.
 Китай: Никой няма право да гони Русия от Г-20
Китай: Никой няма право да гони Русия от Г-20

За Пекин Русия е значима страна член на групата на огромните стопански системи

По-рано през днешния ден Европейски Съюз настоя във връзка с украинската рецесия и предизвести, че ще има последици, ако Пекин помогне на Москва да заобиколи глобите на блока.

Китай към този момент изказванията, че е знаел авансово за нахлуването на Русия в Украйна.

Пекин отхвърли и изказванията, че популяризира

Коментарът пристигна, откакто генералният секретар на НАТО Йенс че дава на Русия " политическа поддръжка, в това число посредством разпространяване на откровени неистини и дезинформация ". Той съобщи и че НАТО се тревожи, че в Украйна в това число посредством даване на материална поддръжка на Москва.

да се причисли към финансовите наказания, наложени на Русия от Съединени американски щати и европейските държавни управления.

Китай е значим клиент на съветски нефт и газ и е единственото огромно държавно управление в света, което против Украйна.
 И Китай бойкотира глобите на Запада против Русия
И Китай бойкотира глобите на Запада против Русия

Пекин желае да резервира естествени стопански и търговски връзки с Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР