Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада, че с подкрепата

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини Запада, че с подкрепата
Коментари Харесай

Лавров обвини Запада, че подкрепя геноцид в Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Запада, че с поддръжката си за мирния проект на президента Володимир Зеленски " поддържа геноцид " в Украйна,  съобщи Ройтерс.

" Заключението е доста просто - Западът непосредствено поддържа геноцид ", съобщи Лавров. Според него мирният проект на Зеленски " ще унищожи всичко съветско " в Източна Украйна и Крим.

Руският външен министър направи това изказване на конференция с сътрудника си от Бурунди, като не даде доказателства в поддръжка на изказванията си.

Русия от дълго време упреква Запада, че подценява това, което Москва дефинира като гонения против рускоезичните жители в източния регион Донбас и на други места, напомня организацията.

Мирният проект на Зеленски планува изтеглянето на съветските сили от цялата територия на Украйна, в това число Крим, който беше анексиран от Москва през 2014 година

Лавров упрекна Запада също, че е оказал помощ на Украйна да нанесе удари по Москва, които той дефинира като " терористични ". " Изявлението на Запада, че оръжията, които доставя (на Украйна) не би трябвало да бъдат употребявани против територията на Руската федерация, е просто още една неистина ", съобщи външният министър.

Той насочи рецензии и против мнения на американския сенатор Линдзи Греъм, чиито думи съгласно Лавров може да се поясняват като насърчаващи убийството на руснаци.

В обработен видеозапис, оповестен от канцеларията на Зеленски предишния петък, се вижда Греъм, който декларира на среща с украинския президент в Киев, че " руснаците умират ", а по-късно - че парите, изхарчени от Съединени американски щати в поддръжка на Украйна, са най-хубавата им инвестиция.

След като Русия разкритикува забележките, Украйна разгласява в неделя цялостния видеозапис на срещата, на който се вижда, че двете забележки не са били директно свързани. Греъм съобщи, че просто е похвалил духа на украинците да се опълчват на съветското настъпление с помощта, предоставена им от Вашингтон.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР