Руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, че подготвяли почвата

...
Руският външен министър Сергей Лавров обвини САЩ, че подготвяли почвата
Коментари Харесай

Лавров: САЩ водят война срещу Русия чрез Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че подготвяли почвата за спора в Украйна като част от това, което той назова хибридна война против Москва, заяви Ройтерс.

На конференция в съветската столица Лавров съобщи, че рецесията в Украйна е почнала доста преди Москва да изпрати десетки хиляди бойци в страната през февруари предходната година в границите на по този начин наречената от Кремъл " специфична военна интервенция ".

Вашингтон и Западът упрекват Москва, че преследва непровокирано присвояване на земи в Украйна в колониален жанр, до момента в който Русия показва конфликта като исторически сред нея и Запада.

Лавров също по този начин съпостави неотдавнашните дейности на Съединени американски щати с тези на Адолф Хитлер и Наполеон Бонапарт, като съобщи, че Вашингтон е подчинил Европа, с цел да води война против Москва.

Той съобщи, че нацисткият водач и френският император в миналото са се пробвали да употребяват същата тактичност против Русия.

" Съединените щати, посредством Украйна като марионетка, водят война против нашата страна със същата задача: окончателното решение на съветския въпрос ", съобщи Лавров пред кореспонденти на годишната си конференция.

Руският външен министър установи, че Москва към момента не е видяла съществени оферти за мир в Украйна и че концепциите на украинския президент Володимир Зеленски по този въпрос са неприемливи.

Лавров съобщи, че Москва е подготвена да разиска спора със западните страни и да отговори на всички съществени оферти, само че че при всеки диалог би трябвало да се обърне внимание на по-широките опасения на Русия за сигурността.

Говорейки на конференция в Москва, Лавров още веднъж прикани НАТО да отстрани своята " военна инфраструктура " от Украйна и други страни, намиращи се наоколо до границите на Русия.

Лавров също по този начин уточни, че унижението, на което са подложени етническите руснаци в Украйна, е недопустимо.

Според оценката на съветския външен министър Западът взема решение всичко вместо Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР