Руският външен министър Сергей Лавров настоя за създаването на палестинска

...
Руският външен министър Сергей Лавров настоя за създаването на палестинска
Коментари Харесай

Лавров загрижен за жителите на Газа: Трябва да спрем насилието като бъде създадена палестинска държава

Руският външен министър Сергей Лавров настоя за основаването на палестинска страна, до момента в който разяснява обстановката в Газа по време на годишната си конференция, заяви Си Ен Ен.

" Основната тенденция на напъните би трябвало да бъде основаването на палестинска страна в цялостно сходство с решенията на Съвета за сигурност - страна, която, както е записано в тези решения, ще съществува в условия на сигурност и добросъседство дружно с Израел, с другите страни в района ", посочи Лавров.

" Без това, каквото и да се случи, ще станем очевидци на рецидиви на насилието, което в този момент се следи в Газа, тъй като без основаването на палестинска страна палестинският народ ще продължи да се усеща в неравностойно състояние, ще продължи да живее в условия на непълноценна правдивост ", твърди съветският първи посланик.

Той съобщи, че " се надява израелската страна в последна сметка да стигне до този извод ", само че също по този начин съобщи, че схваща, че това е " недопустимо за Израел сега ".

" Не можем да създадем нищо друго, с изключение на да им го разбираем ", аргументира се външният министър.

След това Лавров прикани, че напъните за ходатайство от страна на Съединени американски щати няма да дадат резултат, в случай че няма " директен разговор сред палестинците и израелците ".

" Да приемем, че, по този начин да се каже, " възрастните мъже " някъде ще се спогодят за това по какъв начин палестинците ще продължат да живеят, а по-късно ще им го показват. Това няма да има триумф. Единствено директният разговор, който би трябвало да бъде възобновен ", посочи главата на съветската дипломация./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР