Руският външен министър Сергей Лавров нарече ситуацията в украинския град

...
Руският външен министър Сергей Лавров нарече ситуацията в украинския град
Коментари Харесай

Лавров: Москва разглежда ситуацията в Буча като провокация, която застрашава международния мир и сигурност

Руският външен министър Сергей Лавров назова обстановката в украинския град Буча " подправена офанзива ".По думите на Лавров, там е уредена режисура, която в Украйна и на Запад се разпръсква по всички канали и обществени мрежи.

" Онзи ден в град Буча, Киевска област, беше осъществена поредна подправена офанзива, откакто съветски военни напуснаха оттова в сходство с постигнатите проекти и договорености. Няколко дни по-късно там беше уредена режисура, която беше разпръсната посредством всички канали и обществени мрежи от украински представители и техните западни настойници “, сподели ръководителят на съветската дипломатическа организация в понеделник по време на диалози в Москва с заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс, предава ТАСС.

„ Русия отбелязва продължаващите опити на западните страни да политизират и даже да спекулират по филантропични въпроси в Украйна “, сподели Лавров.

Руският външен министър акцентира, че Москва преглежда обстановката в Буча като провокация, която заплашва интернационалния мир и сигурност, и ще изиска Англия, която ръководи Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да организира среща по тази тематика.

„ Поискахме незабавна среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по този съответен въпрос, тъй като виждаме сходни провокации като директна опасност за интернационалния мир и сигурност. Председателят на Съвета за сигурност този месец, Обединеното кралство, към момента не може да ни удостовери опцията за осъществяване на такава среща, само че ще желаяме ръководителят да извършва функционалностите си “, съобщи Лавров.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР