Руският външен министър Сергей Лавров напусна предсрочно срещата на Г-20

...
Руският външен министър Сергей Лавров напусна предсрочно срещата на Г-20
Коментари Харесай

Лавров напусна предсрочно Г-20, обиди се

Руският външен министър Сергей Лавров напусна предварително срещата на Г-20 в Индонезия. Той държа плануванаъа в програмата тирада и разгласи, че си потегля предварително, като ще има единствено няколко билатерални срещи, само че няма да влиза в разговор с останалите участници в срещата. Лавров се засегнал от това, че главната тематика на срещата била войната в Украйна и предпочел да не обядва дружно с сътрудниците си, нито да взе участие в следобедната сесия, разгласи говорителката му Мария Захарова.

Лавров е засегнат, че на срещата се говорело повече за Русия и войната в Украйна, в сравнение с за икономическата обстановка в света. Той съобщи, че Москва е подготвена да договаря с Украйна и Турция за износа на украинското зърно, само че заради преждевременното му отлитане не е ясно по кое време могат да се проведат сходни диалози.

„ Ако Европейски Съюз и Съединени американски щати се стремят към победа за Украйна на бойното поле, то тогава най-вероятно няма защо да беседваме ", сподели също по този начин външният министър.

Той упрекна Запада, че „ принуждава Украйна да употребява неговото оръжие на фронта “. Лавров подлага на критика западните страни, че наричали Русия агресор и окупатор, без да се задълбочат в причините на Москва за нападението. Русия счита, че има право да пази ползите си с военна мощ в друга страна и не счита налагането на наказания поради това за заслужено.

„ Дойдох на Бали, с цел да видя по какъв начин диша Западът “, уточни още Лавров.

Присъствието му на срещата на външните министри на Г-20 се счита и за тест дали Путин би могъл да бъде поканен на срещата на държавните глави от формата през ноември.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР