Руският тръбопроводен монополист Транснефт заяви в сряда, че планира да

...
Руският тръбопроводен монополист Транснефт заяви в сряда, че планира да
Коментари Харесай

Русия възобновява доставките си на петрол по тръбопровода „Дружба”

Руският тръбопроводен монополист „ Транснефт ” съобщи в сряда, че възнамерява да възобнови изпомпването на нефт през южния клон на тръбопровода „ Дружба ” в 16.00 московско време, заяви съветската държавна осведомителна организация РИА, представен от Ройтерс. Проблемът с заплащанията е бил позволен и по тази причина доставките бяха спрени през тръбата, която минава от Украйна към Чешката република, Словакия и Унгария.

Украйна спря доставките на нефт през тръбопровода на 4 август, откакто западните наказания ѝ попречиха да получи директни такси от Москва, разяснява ABC.

Министърът на стопанската система на Словакия Ричард Сулик сподели, че тръбопроводът „ Дружба ” е спрял да работи не поради Русия или Украйна, а заради механически проблем с заплащанията за прехвърлянето, който проблем след това е бил решен. Словакия получава на практика целия си нефт през тръбопровода „ Дружба ”. Сулик сподели, че заплащането е на стойност към 9-10 милиона евро, а казусът е бил в отхвърли на банка от Западна Европа да преведе парите заради глобите, наложени от Европейския съюз.

„ Не бих търсил политически подтекст зад това, няма подобен “, сподели Сулик.

Лидерите на Европейски Съюз се споразумяха през май да наложат ембарго на множеството съветски импорт на нефт до края на годината като част от глобите на блока поради войната на Москва в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР