Руският тенисист Даниил Медведев заяви, че ще гледа да забрави

...
Руският тенисист Даниил Медведев заяви, че ще гледа да забрави
Коментари Харесай

Даниил Медведев ще гледа да забрави по-бързо кошмарния край на сезона

Руският тенисист Даниил Медведев съобщи, че ще гледа да не помни по-бързо сезон 2022 и най-много втората половина от него, с цел да може да се реваншира пред почитателите си по допустимо най-хубавия метод следващата година.

Медведев завърши сезона си в петък, когато отстъпи в три сета на Новак Джокович в последния си мач от груповата фаза на Финалите на АТP. Руснакът имаше опция да сервира за мача, само че позволи пробив и загуби в тайбрек. Същото нещо му се случи и два дни по-рано в дуела с гръка Стефанос Циципас, което в последна сметка бе решаващо за това той да не успее да се класира за полуфиналите на шампионата в Торино.

" Най-кратко бих обобщил, че се провалих. Това, че не затворих мача с Джокович, е злополука ", сподели Медведев, който при започване на годината игра на финала на Откритото състезание на Австралия, а напролет оглави и международната класация за пръв път в кариерата си.

" Щастлив съм само от обстоятелството, че този мач нямаше значение за излизането ми от групата. Иначе щях да съм профукал два мача, в които сервирах за спечелването им. Това е, бях ужасяващ. Нямам различен избор, с изключение на да опитам да се показва по-добре идващия път ", добави 26-годишният московчанин.

Той ще приключи сезона отвън топ 5 на международната класация, откакто през последната година завоюва единствено две трофеи, най-голята от които пристигна през предишния месец на шампионата във Виена от сериите АТP 500.

" Ако не беше шампионатът във Виена и този в Астана, където доближих до полуфиналите, щях да бъда в действителност доста обезпокоен. Това бяха единствените два шампионата, на които играх на равнището, на което желая. Уверен съм обаче, че мога да направя нещо огромно в бъдеще. Просто би трябвало да продължа да работя. Сигурно ще ми бъде тъжно в идващите ден-два, само че по-късно ще се насладя на почивката си и ще се приготвя за идващия сезон ", сподели още Медведев.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР