Руският танкер Приморие с руски екипаж е бил задържан от

...
Руският танкер Приморие с руски екипаж е бил задържан от
Коментари Харесай

Малайзия задържа руски танкер

Руският танкер " Приморие " с съветски екипаж е бил арестуван от малайзийските управляващи на 24 благи от брега на малайзийската провинция Джохор, заяви профилираният портал за мореплаване Maritime Bulletin. Това съобщи БГНЕС.

Арестът на кораба, който е бил на котва отвън териториалните води на Малайзия и е очаквал нова заповед, е осъществен в неделя, заяви порталът.

Руският танкер е бил арестуван за използване на морското право по обвиняване, че е пуснал котва в изключителната икономическа зона на Малайзия без позволение от малайзийските управляващи, се споделя в отчета.

" Вече има спомагателна информация: екипажът на " Приморие " се състои от 21 руснаци, 19 мъже и 2 дами. Танкерът беше закотвен измежду доста търговски кораби, които също чакаха в региона за нови поръчки за транспорт ", се споделя в публично известие.

Според малайзийската страна останалите кораби са имали малайзийски разрешителни за заставане на котва в региона ", съобщи Михаил Войтенко, основен редактор на Maritime Bulletin и специалист по международното морско мореплаване, който сега се намира в Тайланд.

" Арестите от малайзийските управляващи на кораби, закотвени отвън териториалните води, само че в изключителната икономическа зона на Малайзия, не са необичайност. Малайзия упорства, че всички плавателни съдове, закотвени в този регион на Сингапурския пролив в Южнокитайско море, би трябвало да изискат позволение за акостиране. Известни са доста случаи, в които кораби, хвърлили котва без позволение, са били арестувани и санкционирани ", споделя той.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР