Руският суров петрол трябва да остава на българския пазар, за

...
Руският суров петрол трябва да остава на българския пазар, за
Коментари Харесай

ПП: ЕК няма да приеме заобикаляне на дерогацията за руския петрол в полза на Лукойл

Руският недопечен нефт би трябвало да остава на българския пазар, с цел да паднат цените на горивата у нас, обявиха от „ Продължаваме Промяната “ в позиция, публикувана от пресцентъра на групировката, по отношение на оповестената договореност сред служебния кабинет и управлението на компанията „ Лукойл “.

„ Приветстваме оповестените стъпки, които са залегнали и в нашия проект: прекачване на икономическата активност на „ Лукойл “ в България, както и използването на Глава III от Регламент (ЕС) 2022/1854 за незабавна интервенция за справяне с високите цени на силата, посредством спомагателен налог на свръхпечалбите от нефтопреработването, показват от някогашните ръководещи.

„ Тревожна е обаче поръчката за заобикаляне на духа на дерогацията, контрактувана от Политическа партия, а точно „ да няма възбрана за експорт на продуктите от преправка на съветски петрол “.

На първо място считаме, че това няма да бъде задоволително изискване за Европейска комисия “.

Припомняме, че през вчерашния ден управлението на рафинерията „ Лукойл Нефтохим Бургас “ се е договорило със служебното държавно управление да трансферира цялата си икономическа активност в България и да заплаща налозите върху облагата си в страната.

В подмяна на това кабинетът даде обещание да разреши на компанията да продължи да внася съветски нефт до края на 2024 година, както и да изнася артикули, добити от преработката на съветския петрол.

Само че има един голям проблем.

България не може да продава съветски нефт на трети страни, в това число в случай че е модифициран.

Това се споделя в отговор на представител на Европейската комисия (ЕК) на въпрос на Свободна Европа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР