Руският Су-30 е най-добрият усъвършенстван изтребител висок клас от поколение

...
Руският Су-30 е най-добрият усъвършенстван изтребител висок клас от поколение
Коментари Харесай

Американците признаха: руският изтребител Су-30 превъзхожда F-15

Руският Су-30 е най-хубавият модернизиран изтребител висок клас от потомство 4+ на международния пазар.

До този извод доближиха от американското издание.

В публикацията се отбелязва, че Су-30 е станал най-популярният експортен модел на четири континента, надминавайки по продажби американския F-15. Това се дължи на обстоятелството, че съветският аероплан има едни от най-точните в света системи „въздух-земя“, както и противокорабно въоръжение, написа.

Американският F-15 Eagle е запазил съпоставими с тези на Су-30 благоприятни условия в редица области, само че изостава по маневреност, системи за инфрачервено търсене и следене, а също и по въоръжение.

Като други аргументи за известността на Су-30 изданието показва привлекателната цена, както и съществуването на няколко модела съгласно другите бюджети и експлоатационни условия на клиента.

Към днешна дата американският F-15 е най-скъпият експортен изтребител от своя клас. В комбиниране със скъпите муниции американско произвеждане, последните му разновидности се оказаха недостъпни за болшинството клиенти, изключително спрямо съветските аналози, обобщават от изданието.

Су-30 (по подготовка на НАТО: Flanker-C) е съветски/руски двуместен многоцелеви изтребител от потомство 4++ за завоюване на въздушно владичество.

Су-30 е предопределен за заличаване на въздушни цели през деня и нощем, в елементарни и комплицирани метеорологични условия, както и на фона на земята при потребление на дейни и пасивни разстройства, надзор на въздушното пространство, блокиране на противников летища в огромна дълбочина и дейности против наземни и морски обекти. Су-30 може и да се употребява за ръководство на групови бойни дейности при завоюване на въздушно владичество, заличаване на противников десант във въздуха, както и при водене на въздушно разузнаване и заличаване на наземни цели.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР