Руският Следствен комитет заяви , че започва разследвания на предполагаеми

...
Руският Следствен комитет заяви , че започва разследвания на предполагаеми
Коментари Харесай

Русия започва разследване на предполагаеми случаи на изтезания на руски войници от украински военни

Руският Следствен комитет съобщи, че стартира следствия на хипотетични случаи на мъчения на съветски бойци от украински военни , съобщи Ройтерс.

Комитетът, който се занимава с гонене на тежки закононарушения, съобщи, че съветски бойци са били хванати от украинските сили в Запорожка и Николаевска област и след това държани нелегално от службите за сигурност на Украйна. " Руснаци са били подложени на физическо принуждение и изтезания, с цел да бъдат принудени да дават погрешни пояснения за действителните условия, при които са арестувани от Службата за сигурност на Украйна ", се споделя в изказване на съветския Следствен комитет.

Ройтерс не разполага с без значение удостоверение на тези изказвания

Украйна съобщи, че ревизира всички информации по отношение на третирането на военнопленниците и че ще проверява възможни нарушавания.

Ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин подреди през днешния ден осъществяването на следствие и на хипотетичен обстрел от украинските сили на цивилни, евакуиращи се от самопровъзгласилата се Луганска национална република през Харковска област.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР