Руският Следствен комитет разпространи видеозапис и заяви, че той показва

...
Руският Следствен комитет разпространи видеозапис и заяви, че той показва
Коментари Харесай

Русия показа видео с качването на украинските военнопленници на сваления самолет

Руският Следствен комитет популяризира видеозапис и съобщи, че той демонстрира по какъв начин украински военнопленници се качват на борда на разрушилия се в Южна Русия самолет, съобщи Ройтерс.

Украинските коментатори обаче неотложно се усъмниха в истинността на записа.

Комитетът, който е главният проверяващ орган в Русия, помести видеото в канала си в обществената мрежа “Телеграм ”. На него се вижда по какъв начин транспортни средства доближават самолета Илюшин Ил-76 на заснежено летище, след което от тях слизат хора, които се готвят да се качат на борда.

Записът е без тон и е съпроводен от един-единствен надпис, обясняващ, че това са украински военнослужещи, качващи се на военнотранспортния аероплан. Не се прецизира местонахождението.

Засега няма формален коментар от страна на Украйна.

Украинското Radio NV означи в собствен коментар, че: “Поради неприятното качество на видеозаписа е мъчно да се разбере какво тъкмо се случва (на него) ”.

Москва упреква Киев, че е свалил самолета в сряда над съветската Белгородска област и че е умъртвил 74 души на борда, в това число 65 пленени украински бойци, които е трябвало да бъдат разменени против съветски военнопленници.

Кирило Буданов, шеф на Главното ръководство за разузнаване на украинското министерство на защитата, съобщи пред публична организация, занимаваща се с отношението към украинските военнопленници, че към този момент Киев не разполага с “пълни и достоверни сведения ” за това кой е бил на борда.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че съветският боен аероплан, който се разруши далеко от границата с Украйна, е бил свален от украинската противовъздушна защита.

“Резултатите от следствието на сваления от въоръжените сили на Украйна аероплан Ил-76 ще бъдат оповестени след 2-3 дни ”, сподели Путин.  “Тогава ще стане ясно, че системи на противовъздушната защита, американско или френско произвеждане, са обстрелвали съветския аероплан ”, добави съветският президент.

По-рано Русия разгласи, че е разкрила украински документи за идентичност и татуирани елементи от тела на мястото покрай границата, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Следственият комитет на Руската федерация съобщи, че частите от тела са били събрани и извадени за генетични проби, а някои от тях са имали отличителни татуировки, сходни на тези, които са имали хванатите украинци, разпитвани от Русия.

Следователите са разкрили по телата на починалите татуировки, като тези на бойците от “Азов ”, заяви пресслужбата на комитета.

“Сред материалните доказателства, които са присъединени към материалите по углавното дело, има документи на починалите в злополуката украински военни, потвърждаващи тяхната идентичност, а по този начин също и съпровождащи документи от Федерална работа за осъществяване на наказванията на РФ ”, се показва в известието.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР