Руският сериен убиец, известен като Маниакът от Волга“, е осъден

...
Руският сериен убиец, известен като Маниакът от Волга“, е осъден
Коментари Харесай

Доживотен затвор за руския сериен убиец „Маниакът от Волга“, удушавал жени с голи ръце

Руският сериен палач, прочут като „ Маниакът от Волга “, е наказан на пожизнен затвор за убийството на 31 възрастни дами, заяви бТВ, като се базира на Ройтерс и ТАСС.

Радик Тагиров е задържан през 2020 година по съмнение за убийствата на минимум 26 дами. В медиите той е наименуван „ Маниакът от Волга “, защото доста от хипотетичните му закононарушения са осъществени в няколко района, ситуирани по поречието на Волга – най-дългата река в Европа.

Убийствата са осъществени в 15 разнообразни града в и към област Татарстан, на към 730 км източно от Москва, в интервала 2011-2012 година В известия на локални медии от по-рано се показва, че множеството от жертвите му са възрастни дами сред 75 и 90 години, които живеели сами.

Органите на реда настояват, че от време на време той се е представял за обществен служащ, електротехник или водопроводчик, с цел да влезе в домовете на дамите, след което ги удушавал с голи ръце и ограбвал полезностите им.

Тагиров е бил ключар, който преди този момент е излежавал присъда за дребни обири. Съдът в град Казан го призна за отговорен и за няколко опита за ликвидиране, както и за набези над още 34 възрастни дами.

Полицията от години се пробва да открие килъра на дамите и предлага премия от 3 милиона рубли (30 000 паунда) за информация, която да докара до ареста на Тагиров.

Във видеоклип, оповестен от полицията в интернет, се вижда по какъв начин окованият с белезници Тагиров признава, че е направил убийства, само че не прецизира какъв брой са те.

На въпроса на полицията за какво всичките му жертви са били възрастни дами и за какво е решил да ги убие, вместо просто да ги ограби, той дава отговор, че не може да изясни това. Той споделя, че е избрал да удуши дамите, защото считал, че това е „ безшумно, бързо “ и „ безболезнено за тях “.

„ Маниакът от Волга “ ще остане в историята като един от най-опасните серийни убийци в Русия. Съобщава се, че обвиненият е направил първото си ликвидиране още през 2011 година в Казан. В рамките на няколко месеца същата година в същия град са открити още няколко дами. Една от тях съумяла да оцелее, само че била сляпа и не можела да опише нападателя.

През 2007 година сибирският служител на реда Михаил Попков е наказан за 78 убийства, осъществени в интервала 1992-2007 година Той изнасилвал и убивал дами с секира, откакто им предложил да ги повози.

Убиецът на „ шахматната дъска “ Александър Пичушкин също е наказан на пожизнен затвор в Москва през 2007 година за 48 убийства. Той споделя, че е желал да убие по един човек за всяко от 64-те квадратчета на шахматната дъска.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР