Руският сегмент на мрежата сравни снимки на руския президент Владимир

...
Руският сегмент на мрежата сравни снимки на руския президент Владимир
Коментари Харесай

От тълпата до самотата: Интернет сравни снимки на Путин по Коледа през 2019 г. и 2023 г. ВИДЕО

Руският сегмент на мрежата съпостави фотоси на съветския президент Владимир Путин, направени по Коледа през 2019 година и 2023 година

Авторите на изявленията означават, че атмосферата на празника се е трансформирала доста. Ако преди пет години съветският водач беше заобиколен от навалица от хора в храма, то през новата година той се оказа напълно самичък пред иконите.

Последните фотоси, 2023 година, евентуално са направени по време на литургията в Благовещенската черква на Кремъл - тази катедрала се счита за дом на князете на Москва и съветските царе.

Кадрите демонстрират, че Путин е изцяло самичък, без други енориаши.

На видеото се вижда, че ръководителят на страната е бил посрещнат от настоятеля на църквите в Клинския регион на Сергиево-Посадската епархия йеромонах Йосиф.

Както уточнява ТАСС, до неотдавна не беше известно в кой храм Путин ще означи празника.



Сравнявайки тези фрагменти с изображения от 2019 година, потребителите означиха, че по това време президентът участва на литургия в Преображенската катедрала в Санкт Петербург, където беше заобиколен от няколко десетки енориаши.



Преди три години, през 2020 година, той посети същата катедрала в Санкт Петербург, само че наоколо към този момент имаше единствено младежи и деца, към 15 души.



Преди две години, през 2021 година, Коледа на Владимир Путин се организира в селска черква покрай Велики Новгород. „ Известия “ написа, че той е отслужил литургията в църквата „ Свети Никола “ на Липна с „ няколко десетки енориаши “.



Миналата година беше отслужена литургия в наличието на президента в Московска област, в храма на Спас Нерукотворен.

Намира се на територията на президентската резиденция в Ново-Огарьово. Там Путин беше напълно самичък.



Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР