Руският регулаторен орган по комуникациите Роскомнадзор удължи наказателното забавяне на

...
Руският регулаторен орган по комуникациите Роскомнадзор удължи наказателното забавяне на
Коментари Харесай

Туитър ще е по-бавен в Русия до средата на май

Руският регулаторен орган по връзките Роскомнадзор удължи наказателното закъснение на Туитър доникъде на месец май.

В известието на ведомството се показва, че не се е стигнало до по-строгото наказване - прекъсване на обществената платформа, тъй като от там са ускорили премахването на противоречивото наличие към което Москва има искания.

От 10 март Туитър е на половина по-бавен за потребителите в Русия . Оттогава до в този момент са отстранени към 1 900 поста, свързани с детска порнография, приложимост на опиати, склоняване към самоубийство .

Според Москва противоречивите изявления са общо 3 100, като част от тях са от 2017 година. Руските управляващи считат, още че през платформата малолетни са насърчавани да вземат участие в демонстрации в поддръжка на опозиционера Алексей Навални.

Според Москва в този момент противоречивите постове се отстраняват за към 81 часа, след подаване на сигнал, само че това надалеч не е в границите на обещаваните от Туитър 24 часа.

Роскомнадзор се е съгласил да даде повече време на Туитър, след среща сред представители на двете страни на първи април.

От платформата са разяснили на Москва дейностите, които подхващат за подобряването на модерацията на неразрешено наличие. И още един път са подчертали, че Туитър има прецизни политики по чувствителни тематики, като детска порнография и наличие, обвързвано със самоубийства.

Решението на Русия да забави Туитър провокира вълна от неодобрение и въпроси по какъв начин то ще повлияе върху свободата на изложение в световен мащаб.

През последните години отчетлвио се следи наклонността държавните управления да се пробват да лимитират въздействието, което са извоювали обществените платформи, като ги въвличат в разногласия и ги упрекват в нарушение на етични и законови нормативи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР