Руският президент Владимир разпореди отпускането на еднократна помощ в размер

...
Руският президент Владимир разпореди отпускането на еднократна помощ в размер
Коментари Харесай

Москва дава по 195 000 рубли на всеки руски военнослужещ в Украйна

Руският президент Владимир разпореди отпущането на еднократна помощ в размер на 195 000 рубли (3200 долара) з а всеки професионален военнослужещ, както и за всеки резервист, който е бил мобилизиран, с цел да води война в Украйна, заяви пресцентърът на Кремъл, представен от Ройтерс.

Миналата седмица Москва сподели, че " частичната готовност " на 300 000 резервисти е завършила, само че призна, че е имало проблеми. Над 2000 души са били задържани по време на митинги , подбудени от публичното неодобрение поради призовки, връчвани на лица със здравословни проблеми, както и на мъже, които нямат никаква военна подготовка.

В указ, който беше оповестен на уеб страницата на Кремъл, Путин декларира, че задачата на заплащанията е " да се даде спомагателна обществена поддръжка " на професионалните военни , както и на резервистите, включени в частичната готовност.

Минималното възнаграждение, което професионалните военни получават в Русия, е 160 000 рубли (2700 долара), което е три пъти повече от междинната работна заплата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР