Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на

...
Руският президент Владимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на
Коментари Харесай

Какви условия постави Путин за край на войната в Украйна?

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 разгласи, че ще спре огъня в Украйна, в случай че украинската войска се изтегли от четири области, към този момент завладени от съветските сили.

В навечерието на мирната конференция за Украйна в Швейцария, на която Путин не е поканен, той очерта условия за мир изцяло в несъгласие с настояванията на Украйна.

" Условията са доста елементарни ", съобщи Путин и изиска евакуиране на украинската войска от цялата територия на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област в източна и южна Украйна.

Веднага щом Киев разгласи, че е подготвен за сходно решение, стартира действително евакуиране на войските от тези области и също по този начин се откаже публично от проектите за присъединение към НАТО, ние от наша страна, неотложно, безусловно в същата минута, ще наредим прекъсване на огъня и ще стартираме договаряния ", сподели Путин.

Руският президент подчертава, че дейностите на Москва ще бъдат мигновени и в това време ще бъде обезпечено гладко и безвредно евакуиране на всички украински елементи.

Русия управлява съвсем една пета от украинската територия. Според Киев мир може да бъде реализиран единствено при цялостно евакуиране на съветските сили и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна. Путин дефинира и като " кражба " замразяването на съветски активи и предизвести, че потреблението им няма да остане безнаказано, написа Българска телеграфна агенция.

Вчера водачите на Г-7 взеха решение да провиснал заем от 50 милиарда $ на Украйна, като за задачата употребяват лихвите, които се генерират от замразените съветски активи.

Руският президент предизвести, че опълчването сред Москва и Запада се доближава " недопустимо покрай точка, от която връщане обратно няма " и още веднъж напомни, че страната му " има най-големият в света боеприпас от удзрени оръжия ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР