Руският президент Владимир Путин заяви в предварително записано видеообръщение пред

...
Руският президент Владимир Путин заяви в предварително записано видеообръщение пред
Коментари Харесай

Путин: Опазването на горите е съществено за борбата с климатичните промени

Руският президент Владимир Путин съобщи в авансово записано видеообръщение пред конференцията за климата КОП26 в Глазгоу, че опазването на горите е витално значимо за битката с климатичните промени и че Русия ще разчита на големите си горски площи, с цел да извърши обещанията си по отношение на парниковите излъчвания, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. Путин, чието неявяване на конференцията е считано от някои като спънка за възможностите й за триумф, сподели, че Русия поддържа план за обща декларация за потреблението на горите и земята.
" Убеден съм, че опазването на горите и другите естествени екосистеми е основен детайл в интернационалните старания за справяне с световното стопляне и понижаване на излъчванията на парникови газове ", съобщи той в обръщението, чийто текст беше публикуван от Кремъл. Русия, която е на четвърто място в света по парникови излъчвания, е водещ производител и експортьор на въглеводороди, а настояването за по-екологично чисти форми на сила се преглежда като съществено предизвикателство за съветската стопанска система, отбелязва Ройтерс.
Миналия месец съветският президент сподели предишния месец, че страната му ще се стреми да реализира въглеродна индиферентност до 2060 година - десетилетие след крайния период, който съгласно учени по климата е належащо да бъде спазен, с цел да се избегнат най-тежките последствия от световното стопляне.
Той съобщи, че 20 % от горите по света са в Русия и че страната влага в опазването на горските площи. " Русия се е заела да реализира стопанска система с въглеродна индиферентност най-късно до 2060 година и разчита, с изключение на всичко друго, на неповторимия естествен запас, който съставляват нейните горски екосистеми и забележителната им дарба да гълтам въглероден диоксид и да създават О2 ", сподели Путин.
" Ние подхващаме най-сериозни и енергични ограничения за опазването им, като подобряваме ръководството на горите, водим битка с противозаконната сеч и горските пожари, усилваме площта на презалесяването и последователно покачваме финансирането за тези цели ", съобщи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР