Руският президент Владимир Путин заяви пред новия посланик на САЩ

...
Руският президент Владимир Путин заяви пред новия посланик на САЩ
Коментари Харесай

Путин: САЩ са отговорни за укранската криза

Руският президент Владимир Путин съобщи пред новия дипломат на Съединени американски щати в Москва Лин Трейси, че Вашингтон е виновен за " украинската рецесия ", до момента в който приемаше акредитивните ѝ писма на гала в Кремъл, съобщи Агенция Франс Прес.

Връзките сред Москва и Вашингтон се разпаднаха, след началото на пълномащабната война в Украйна.

Изявлението на Путин идват едвам седмица откакто Москва задържа американски кореспондент и го упрекна в шпионаж, което провокира отвращение.

" Отношенията сред Русия и Съединените щати, от които директно зависят световната сигурност и непоклатимост, минават през дълбока рецесия ", сподели Путин на новия американски дипломат, до момента в който приемаше акредитивните писма от посланиците на 17 страни.

Той съобщи, че външната политика на Съединени американски щати " в последна сметка е довела до актуалната украинска рецесия ".

Дългогодишният съветски водач упрекна Вашингтон, че е провел революцията в Киев през 2014 година, след която не е имал различен избор, с изключение на да се намеси.

Трейси е рускоговорящ посланик с помощта на кариерата ѝ, която е минала в някогашните руски републики Грузия, Казахстан, Киргизстан и Туркменистан.

Тя става дипломат по време на най-тежката рецесия от години насам сред Съединени американски щати и Русия.

Миналата седмица съветските управляващи арестуваха американския публицист Еван Гершкович по обвиняване в " шпионаж ", отхвърлени от Вашингтон като " нелепи ".

Путин също по този начин сподели на новия делегат на Европейски Съюз в Москва Роланд Галхараг, че блокът подбужда " геополитическа борба " с Москва.

Русия е подложена на голям брой наказания от страна на Европейски Съюз и Съединени американски щати, откогато Русия започва офанзивата си в Украйна през февруари предходната година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР