Руският президент Владимир Путин заяви, че все няма смартфон, след

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че все няма смартфон, след
Коментари Харесай

Добра новина за опозицията в Русия: Путин няма смартфон

Руският президент Владимир Путин съобщи, че все няма смарт телефон, откакто предходната година разкри, че не се интересува да се причисли към обществените мрежи.

На среща с учени Путин направи самопризнание в отговор на Михаил Ковалчук, началник на Института за нуклеарни проучвания "Курчатов ".

Задържаха Навални по време на протест в Москва

Путин не се уплаши от леда, потопи се в замръзнало езеро за Богоявление

Путин в искрено изявление: Не живеехме богато

"Всеки има смарт телефон, а смарт телефонът хаби толкоз доста сила, че може да кипне един литър вода ", сподели Ковалчук.

"Казвате, че всеки има смарт телефон, само че аз нямам и вие нямате, а в случай че водата е чиста, тогава не е нужно да я кипваш ", съобщи президентът на Русия, предизвиквайки смях в публиката.

Путин, който е на 65 години, не за първи път признава софтуерното си незнание. Миналата година, на среща с възпитаници, той им сподели, че едвам употребява интернет, откакто му беше заложен въпросът дали влиза в "Инстаграм " и други обществени мрежи в свободното си време.

"Аз персонално на процедура не употребявам това ", сподели Путин за интернет, като добави, че членове на неговия личен състав работят онлайн. "Тежкият ми работен ден приключва толкоз късно, че не ми е до "Инстаграм ".

В началото на тази седмица президентът на Русия се пошегува, че в случай че не успее да завоюва президентските избори на 18 март може да работи като оператор на комбайн. Това стана, до момента в който му посочваха нов виртуален симулатор на земеделска машина – вижте във видеото.

Путин е в цялостен контрастност с 52-годишния министър председател Дмитрий Медведев, който постоянно може да бъде забелязан с айфон в ръка и постоянно слага лични фотоси на формалната си страница в "Инстаграм ".

В предишното Путин е заявявал, че интернет е "специален план на Централно разузнавателно управление на САЩ " и "половината е порнография ".

Путин инициира суровите ограничения против онлайн свободата в Русия, въвеждайки закони, които разрешават блокиране на уеб сайтове без правосъдна заповед и гонене на възходящ брой хора за издание в мрежата. Само през предходната година за това бяха наказани на затвор 43 души.

И въпреки всичко, може би поради незнанието по въпроса на Путин, интернет остава едно от дребното пространства за свободни политически диспути в Русия, а най-големият критик на Кремъл, Алексей Навални печели почитатели с видеоклипове в обществените мрежи.

#Putin admits he does not have a smartphone https://t.co/TCqD2k5643 pic.twitter.com/Ph8HicJsba
— CellPhone Newz (@CellPhone_Newz) February 8, 2018

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР