Руският президент Владимир Путин заяви, че санкционната политика на Запада

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че санкционната политика на Запада
Коментари Харесай

Путин: Санкционната политика на Запада срещу Русия се е провалила

Руският президент Владимир Путин съобщи, че санкционната политика на Запада против Русия се е провалила, съобщи ТАСС.

" Очевидно е, че напоследък основен отрицателен фактор за стопанската система беше следващият санкционен напън на западните страни ", сподели Путин на заседание по социално-икономически въпроси. Според него те са очаквали финансово-икономическата конюнктура в страната бързо да бъде подкопана, да се провокира суматоха на пазарите, колапс на банковата система и огромен недостиг от артикули по магазините.

" Но към този момент можем да кажем с убеденост, че тази политика по отношение на Русия се провали ", посочи президентът. Освен това, по думите му, глобите не са подминали техните основатели, защото се следи напредък на инфлацията и безработицата, утежняване на икономическата динамичност в Съединени американски щати и европейските страни, спад на виталното ниво на европейците и обезценка на техните спестявания.

Ситуацията в стопанската система на Русия се стабилизира, курсът на рублата се връща към нивата от началото на февруари, възвръщат се запасите от артикули н комерсиалните вериги и нивото на търсенето, означи още Путин.

Президентът акцентира, че във външната търговия Москва би трябвало да форсира прехода към разплащане в рубли и други национални валути на страни, които са надеждни настоятелен сътрудници.

Броят на публично записаните безработни в Русия е на доста ниско ниво, добави Владимир Путин. Като основно изискване за обезпечаване на действителен напредък на приходите на жителите той уточни основаването на нови, добре платени работни места, усилването на икономическата динамичност, развиването на индустрията и на други браншове.

Встъпителното слово на президента на съвещанието беше произнесено при закрити врата.

Путин увери, че държавното управление ще приготви и параметри за повишение на обществените заплащания, пенсиите и заплатите в бюджетната сфера.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР