Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е в състояние

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е в състояние
Коментари Харесай

Путин обвини Запада за провала на зърнената сделка

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е в положение да размени украинското зърно и гратис.

" Искам да ви уверя, че нашата страна е в положение да размени украинското зърно както комерсиално, по този начин и гратис, изключително откакто, както заяви министърът, тази година още веднъж чакаме рекордна годишна продукция ", сподели Путин на среща с членове на държавното управление.

Той цитира индикатори за производството на зърно в Украйна през миналата година.

" През миналата селскостопанска година Украйна е произвела към 55 милиона тона зърно, износът възлиза на 47 милиона тона, от които пшеница - 17 милиона тона. А Русия е събрала 156 милиона тона зърно предходната година и е изнесла 60 милиона тона, от които 48 милиона тона бяха пшеница ", сподели Путин.

Президентът акцентира, че делът на Русия в международния пазар на пшеница е 20%, а делът на Украйна е под 5 %.

" Тези числа приказват сами за себе си. Русия е тази, която има грамаден принос за световната продоволствена сигурност и изказванията, че единствено украинското зърно храни гладните по света, са спекулации и неистини ", сподели Путин.

В същото време президентът означи, че Западът попречва освен " зърнената договорка ", само че и безвъзмездното предаване на зърно и торове от Русия на най-бедните страни.

" На процедура те не направиха нищо, с цел да обезпечат естественото действие на договорката, само че нашите по този начин наречени сътрудници на Запад не пожалиха старания да я провалят. Те направиха всичко, с цел да я провалят. Тази договорка, в кавички, което беше обществено показано на Запад като демонстрация на тяхната грижа и изгода за най-бедните страни в света, в действителност беше употребявано за обогатяване на огромни американски и европейски бизнеси, които изнасяха и препродаваха зърно от Украйна ", сподели Путин.
 Русия заплаши корабите, които се насочат към Украйна
Русия заплаши корабите, които се насочат към Украйна

Страните под флага на такива кораби ще бъдат считани за въвлечени в " украинския спор " на страната на Киев

Припомняме, че съветското министерство на защитата заплаши корабите, които се насочат към украински пристанища.

От среднощ московско време на 20 юли всички плавателни съдове, които плават във водите на Черно море към украински пристанища, ще бъдат считани за евентуални превозвачи на военни товари, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата.

Няколко морски региона в северозападната и югоизточната част на интернационалните води на Черно море са оповестени за краткотрайно рискови за корабоплаването, се споделя в известие на Министерството на защитата, оповестено в канала му в Телеграм, а след това и в държавната ТАСС.

Руското МО също по този начин предизвести, че " страните под флага на такива кораби " ще бъдат считани за въвлечени в " украинския спор " на страната на Киев.

" Съответните осведомителни предизвестия за отдръпване на гаранциите за сигурност на моряците са издадени в сходство с откритата процедура ", декларират от съветското министерство на защитата.
 Русия подготвена гратис да даде зърно на нуждаещите се страни
Русия подготвена гратис да даде зърно на нуждаещите се страни

Песков предизвестява за рисковете, в случай че зърнените коридори бъдат възобновени без Русия

Тази седмица Русия разгласи, че се отдръпва от договорката за доставка на зърно, а през последните две нощи Русия нанася удари по пристанището в Одеса.

Украйна прикани страните, участващи в износа на нейното зърно, да продължат транспорта, а украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че продължава диалозите с турския си сътрудник Реджеп Ердоган.

Украинските управляващи оповестиха, че ракетните удари от тази нощ са унищожили 60 000 тона зърно и са развалили складови уреди в Одеса. Украинският министър на земеделието Микола Солский съобщи, че забележителна част от експортната инфраструктура е излязла от строя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР