Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е разгледала предложенията

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия е разгледала предложенията
Коментари Харесай

След срещата със Си Цзинпин: Путин обеща, че ще разгледа китайския план за конфликта с Украйна

Руският президент Владимир Путин съобщи, че Русия е разгледала предложенията на Китай за разрешаване на спора в Украйна, съобщи Ройтерс.

В началото на срещата си с китайския водач Си Дзинпин Путин добави, че китайската самодейност (за Украйна - бел.ред.) ще бъде разисквана. Русия гледа на нея с почитание и е отворена за развой на договаряния за Украйна, уточни съветският президент.

Руският водач сподели, че Пекин отделя огромно внимание на руско-китайските връзки и е щастлив, че Си е намерил време да пристигна в Москва. Путин акцентира, че Китай има уравновесен метод към интернационалното състояние.

Русия изпитва лека злоба поради бързото развиване на Китай, чиито водачи са съумели да създадат страната по-силна. Уверен съм, че под управлението на Си страната ще се развива още по-напред, сподели съветският президент.

Си Дзинпин изрази убеденост, че съветският народ ще поддържа водача на Кремъл на президентските избори през 2024 година, съобщи Ройтерс.

" Зная, че през идната година ще има други президентски избори в страната ви ", сподели Си на Путин при започване на диалозите сред двамата в Кремъл.

" Благодарение на мощното ви водачество Русия означи забележителен прогрес за постигането на благополучие в страната през последните години. Сигурен съм, че съветският народ изрично ще ви поддържа във вашите положителни инициативи ", сподели Си.

Китайският президент изрази насладата си, че е на посещаване в Русия. Си означи, че има историческа логичност зад китайско-руските връзки и те би трябвало да бъдат близки. Китайският водач изрази признателност пред Путин за съветската поддръжка за Китай.

Си, чиито думи бяха превеждани на съветски, назова Путин собствен " безценен другар ". Путин употребява същото послание към своя посетител.

Путин, който пристигна на власт в последния ден на 1999 година, откакто Борис Елцин подаде оставка, не е оповестил още дали ще се кандидатира или не за президентските избори през 2024 година, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР