Руският президент Владимир Путин заяви, че по време на преговорите

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че по време на преговорите
Коментари Харесай

Русия и САЩ връщат посланиците в дипломатическите им мисии

Руският президент Владимир Путин съобщи, че по време на договарянията с американския му сътрудник Джо Байдън са се договорили за връщане на посланиците на двете страни на работните им места - в Москва и Вашингтон.

" Що се отнася до връщането на посланиците на работните им места, надлежно в Москва на американския дипломат и във Вашингтон на съветския, ние се съгласихме, че този въпрос е решен ", сподели съветският водач пред кореспонденти след срещата в Женева.

Той посочи, че посланиците " се връщат на мястото си по работа ".

Конкретните дати за завръщането на посланиците на Съединени американски щати и Русия на работните им места, надлежно в Москва и Вашингтон, са проблем от техническо естество, добави съветският водач.

Срещата на президентите на Руската федерация и Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън в Женева е била енергична и напрегната, осведоми ТАСС.

По време на срещата страните са разискали нерешени двустранни въпроси, стратегическата непоклатимост и районните спорове, както и въпроси за осведомителната сигурност и битката с киберпрестъпността.

Путин съобщи, че Русия и Съединени американски щати са виновни за стратегическата непоклатимост в света.

Двамата са се договорили да стартират съвещания по киберсигурността.

Това е първата среща сред Путин и Байдън след встъпването в служба на последния за президент на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР