Руският президент Владимир Путин заяви, че не изключва срещи и

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че не изключва срещи и
Коментари Харесай

Путин за Зеленски: Той не е обявен за светец или бог, защо да му се представям

Руският президент Владимир Путин съобщи, че не изключва срещи и договаряния с новия държавен глава на Украйна Володимир Зеленски.

Запитан от публицист по кое време ще се показа пред Зеленски, Путин отговори по този начин: „ Знаете, че той още не е създаден в сан на светец, не е Господ господ и надали аз съм задължен да му се показва в някакво качество “.

„ Ако в миналото имаме среща, ще стартират някакви договаряния, което аз не изключвам, само че ние на първо място сме длъжни да приказваме за това по какъв начин да завърши спорът в югоизтока на Украйна “, сподели Путин, представен от Интерфакс. Той акцентира, че Зеленски още преди изборите е декларирал, че не счита да подписва указ или декрет за прошка и също така няма желание да даде специфичен статут на териториите на Донецката /ДНР/ и Луганската /ЛНР/ области.

Според съветския водач и двата казуса са основна част от Минските съглашения, а без осъществяването на изискванията по тях е невероятно да се реши въпросът за ДНР и ЛНР. „ С наслаждение бих му задал тези въпроси, бих дискутирал тематиките с него “, добави Путин. Той напомни, че за Зеленски са дали своят вот множеството украинци и уточни, че „ на първо място хората чакат от бъдещото политическо управление на Украйна решението точно на тези въпроси “.

Шоуменът завоюва втория тур на президентските избори на 21 март, като събра над 73% от гласовете. До момента обаче сред съветския водач и новия президент на Украйна не е имало никакви контакти. В Кремъл оповестиха, че е прекомерно прибързано да се изпращат поздравления до Зеленски. Говорителят на Путин Дмитрий Песков разяснява, че да се приказва за опциите за взаимно съдействие сред президентите на двете страни е доста рано.

Самият Зеленски през вчерашния ден заяви в страницата си във Facebook, че отлита на двудневна отмора със фамилията си в Турция, откакто през последните 4 месеца не имал време да се наспи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР