Руският президент Владимир Путин заяви, че има случаи на неплащане

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че има случаи на неплащане
Коментари Харесай

Владимир Путин: Има забавени плащания за руски енергийни доставки от недружелюбни държави

Руският президент Владимир Путин съобщи, че има случаи на неплащане за съветските енергийни доставки на "недружелюбни " страни - банки забавят преводи на заплащания. Предупреждението на съветския президент идва от среща, отдадена на обстановката в петролния и газовия бранш.

"Банките от тези "недружелюбни " страни забавят преводите на заплащания. Нека ви напомня, че към този момент е сложена задачата разплащанията за енергийни запаси да бъдат трансферирани в национални валути, с цел да се отдалечим последователно от $ и еврото. Като цяло имаме намерение коренно да увеличим каузи на разплащанията в национални валути в системата на външната търговия. Това е значима задача, която стои пред икономическата сигурност на Русия, акцентира Путин.
"Това е значима задача за запазването и увеличението на размера на външната търговия, за установяването на постоянни връзки с предсказуеми сътрудници, които държат на думата си, ценят своята бизнес известност и схващат последствията от своите решения ", акцентира Путин.

"В тази връзка бих желал да отбележа, че съветските енергийни компании са виновни участници на международния пазар. Те са се потвърдили с десетилетия работа и прецизно осъществяване на отговорностите си ", уточни съветския президент, представен от news.bg.

Путин съобщи още, че най-острият проблем, с който се сблъскват горивните и енергийните компании вследствие на дейностите на така наречен недружелюбни страни, е нарушаването на логистиката на експортните доставки: "Моля ви през днешния ден да ми кажете настрана какви дейности се подхващат за прецизиране на транспортните вериги, за превъзмогване на компликациите, свързани с възходящите логистични разноски.

На 31 март Путин подписа декрет за прекосяване към рубли при разплащанията за природен газ с "недружелюбни " страни. Съгласно този документ купувачите на съветски газ ще би трябвало да открият рублеви сметки в съветски банки, с цел да заплащат за доставките от 1 април.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР