Руският президент Владимир Путин заяви, че е предложил на наемниците

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е предложил на наемниците
Коментари Харесай

Путин предложил на „Вагнер“ „шанса да продължат да се бият за Русия“, но Пригожин отказал

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е предложил на наемниците от Вагнер шанса да продължат да се бият за армията на среща единствено няколко дни след опита им за протест, само че шефът на групата Евгений Пригожин е отхвърлил предлагането му.

„ Всички те можеха да се съберат на едно място и да продължат да служат. И нищо нямаше да се промени за тях. Те щяха бъдат ръководени от същия човек - Пригожин, който беше техният същински пълководец през цялото това време “, сподели Путин пред съветския ежедневник „ Комерсант “.

Руският президент добави, че доста хора са се учудили, когато са чули предлагането му на срещата в Кремъл на 29 юни. „ Но Пригожин, който седеше пред тях и не видя реакцията им, сподели, откакто изслуша предлагането – не, момчетата не са съгласни това решение “, добави Путин.

Запитан какво в действителност се случи на 24 юни, когато Пригожин разгласи желанието си да смъкна съветските военни началници, Путин сподели, че „ редовите бойци на Вагнер... бяха привлечени в тези събития “.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР