Руският президент Владимир Путин заяви, че е предложил на наемниците

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е предложил на наемниците
Коментари Харесай

Путин: Пригожин отхвърли предложението ми за Вагнер

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е предложил на наемниците от Вагнер шанса да продължат да се бият за армията на среща единствено няколко дни след опита им за протест, само че шефът на групата Евгений Пригожин е отхвърлил предлагането му, съобщи Анадолската организация.


„ Всички те можеха да се съберат на едно място и да продължат да служат. И нищо нямаше да се промени за тях. Те щяха бъдат ръководени от същия човек - Пригожин, който беше техният същински пълководец през цялото това време “, сподели Путин пред съветския ежедневник „ Комерсант “.

Руският президент добави, че доста хора са се учудили, когато са чули предлагането му на срещата в Кремъл на 29 юни. „ Но Пригожин, който седеше пред тях и не видя реакцията им, сподели, откакто изслуша предлагането – не, момчетата не са съгласни това решение “, добави Путин.

Запитан какво в действителност се случи на 24 юни, когато Пригожин разгласи желанието си да смъкна съветските военни началници, Путин сподели, че „ редовите бойци на Вагнер... бяха привлечени в тези събития “.

Той сподели още: „ От една страна, на среща с тях дадох оценка на това, което направиха на бойното поле, а въпреки това, какво направиха по време на събитията от 24 юни. Трето, демонстрирах вероятни разновидности за по-нататъшна работа, в това число в зоната на военни дейности. Това е всичко. "

Що се отнася до групировката, такова юридическо лице като частната военна компания " Вагнер " няма и няма законово съображение за основаването й.

„ Групировката съществува, само че юридически не съществува. Това е обособен въпрос, обвързван с действителната заверка. Но това е въпрос, който би трябвало да се разисква в Държавната дума, в държавното управление. Труден въпрос “, сподели Путин.


На 24 юни водачът на Вагнер Евгений Пригожин упрекна съветското министерство на защитата в нахлуване против бойците на групировката, разгласи " Марш на справедливостта " и потегли към Москва.

Руската Федерална работа за сигурност дефинира действието на групата като „ въоръжен протест “ и образува наказателно дело против Пригожин, до момента в който Путин назова протеста на частната военна компания акт на „ държавна измяна “.

Пригожин обаче по-късно се върна, „ с цел да избегне кръвопролития “ и от този момент се реалокира в Беларус според договорка, подписана с посредничеството на президента Александър Лукашенко.

Беларуският президент обаче сподели предходната седмица, че шефът на Вагнер не е в Беларус, а в Санкт Петербург, Русия. Сегашното му местоположение е незнайно.

По-рано пенсионираният военачалник на Съединени американски щати Робърт Ейбрамс, служил като пълководец на американските сили в Корея, счита, че Пригожин най-вероятно е мъртъв и допусна, че в никакъв случай повече няма да бъде забелязан обществено.

Ейбрамс съобщи, че " той (Пригожин) или ще се укрие, или ще бъде изпратен в пандиза, или ще се оправи по някакъв различен метод, само че се колебая, че в миналото ще го забележим още веднъж ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР