Руският президент Владимир Путин заяви, че е наредил свалянето на

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е наредил свалянето на
Коментари Харесай

Путин наредил сваляне на самолет през 2014 г.

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е наредил свалянето на пътнически аероплан, за който се считало, че носи бомба и чиято цел били зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година, съобщи Би Би Си.

В изявление за нов двучасов филм, пуснат в интернет, Путин споделя, че му докладвали по какъв начин самолетът от Украйна за Турция бил похитен тъкмо преди откриването на олимпиадата. Но се оказало, че паниката била подправена и самолетът не бил свален.

Филмът се популяризира преди президентските избори на 18 март, на които се чака Путин да завоюва нов 6-годишен мандат.

„ Казаха ми: Самолет от Украйна за Истанбул е похитен, похитителите желаят кацане в Сочи “, споделя Путин, представен от Ройтерс.

Пилотите на турската авиолиния „ Пегас “, летящи с „ Боинг “ 737-800 от Харков за Истанбул със 110 души на борда, споделили, че пасажер с бомба изискал отклонение на полета към Сочи, споделя репортерът Андрей Кондрашов.

Путин изяснява във кино лентата, че от службите за сигурност му докладвали, че процедурите за изключителни случаи плануват в такава обстановка събаряне на самолета. „ Казах им: Действайте по проекта “, прибавя президентът.

Минути по-късно той получил друго позвъняване, с което го уведомили, че паниката е подправена. Путин споделя, че малко по-късно той дошъл за откриването на олимпиадата в Сочи.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков удостовери думите на президента, показва Ройтерс.

Първата част от документалния филм, наименуван „ Путин “ се появи в сметки в обществени мрежи, в това число на основната фигура в държавните медии и коментатор Дмитрий Кисельов и непосредствен до Кремъл акаунт в „ Ютюб “ (YouTube).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР