Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да преговаря

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че е готов да преговаря
Коментари Харесай

Путин бил готов за преговори с Киев, но след съставяне на новото украинско правителство

Руският президент Владимир Путин съобщи, че е подготвен да договаря във всевъзможен формат с новия президент на Украйна Володимир Зеленски за разрешаване на спора в Източна Украйна, само че след сформиране на новото украинско държавно управление, съобщи Асошиейтед прес.

" Никога не сме се отказвали от нито един от препоръчаните формати, в това число от разширение на нормандския формат ", сподели Путин и добави: " Първо обаче този нормандски формат и среща на върха би трябвало да бъдат добре готови, което е явно, и второ, значително ще може да се разисква нещо след окончателното сформиране на украинското държавно управление и произвеждането на парламентарни избори в страната ".

" На трето място, не знам по какъв начин ще реагират (на тази покана) останалите участници на оферти формат ", добави съветският президент.

Путин направи това изказване в отговор на предлагането на украинския президент Зеленски да се провеждат договаряния с посредничеството на водачите на Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия.

Новият украински президент, който встъпи в служба през май, даде обещание да постави завършек на спора в Източна Украйна, лишил живота на повече от 13 000 души от 2014 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР