Руският президент Владимир Путин защити спорните избори в сепаратистките райони

...
Руският президент Владимир Путин защити спорните избори в сепаратистките райони
Коментари Харесай

Путин защити изборите в сепаратистките региони в Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин отбрани противоречивите избори в сепаратистките региони в Източна Украйна - Луганска и Донецка области. 
 Просепаратистките водачи в Източна Украйна затвърдиха позициите си след изборите
Путин сподели, че Западът не би трябвало да осъжда изборите, а би трябвало да насочи вниманието си върху политическите убийства, осъществени в региона.

" Това е същинският проблем ", сподели той на конференция в края на срещата на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Сингапур, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Украинското държавно управление и западните водачи отхвърлиха да признаят изборите в двете подкрепяни от Русия сепаратистки области. Изпълняващите длъжността ръководители Леонид Пасечник - на Луганска област и Денис Пушилин - на Донецка област, бяха одобрени на постовете си на изборите в неделя.

Конфликтът сред украинските сили и проруските сепаратисти в Източна Украйна избухна през 2014 година, откакто прозападни стачкуващи смъкнаха от власт проруския президент.

До момента над 10 000 души са станали жертва на спора по данни на Организация на обединените нации.

Според Киев изборите нарушават клаузите на Минските съглашения от 2015 година Споразуменията включват преустановяване на огъня и евакуиране на тежките въоръжения и войски от фронтовата линия. Те плануват също по този начин замяна на пленници и освобождение на всички политически пандизчии.

Путин съобщи, че държавното управление в Киев не е направило нищо, с цел да приложи споразуменията, а размяната на пленници не протича задоволително бързо. Последната такава замяна се състоя през декември 2017 година, когато Киев освободи 233 души против 73 освободени от страна на сепаратистите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР