Руският президент Владимир Путин загуби повече от 6000 от своите

...
Руският президент Владимир Путин загуби повече от 6000 от своите
Коментари Харесай

Украйна: Смъртта на 6000 руски военни само за две седмици e знак за безсилието на режима на Путин

Руският президент Владимир Путин загуби повече от 6000 от своите бойци единствено за последните две седмици на войната в Украйна, декларират от Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна.

По информация на Генщаба Русия към този момент е изгубила 88 880 души от персонален състав от началото на войната на 24 февруари. Освен големите загуби в жива мощ, Русия също е изправена пред обилни загуби на артилерия и транспортни средства през тези две седмици. По калкулации на Newsweek от 16 ноември до тази сряда Русия е изгубила 43 танка, 75 бронирани машини, 69 транспортни средства и дузина резервоара.

След повече от девет месеца от началото на война, която някои чакаха да докара до бърза победа на Русия, армията на Путин към момента не е постигнала декларираната от него цел - „ демилитаризиране и денацифициране на Украйна “. Междувременно Русия неотдавна се сблъска с няколко тревожни за Москва неуспеха, в това число триумфи на украинската контраатака и насилственото евакуиране на съветските сили от град Херсон в южния район на Украйна малко по-рано през ноември.

Дан Солър, някогашен полковник от разузнаването на армията на Съединени американски щати, споделя пред Newsweek предходната седмица, че съветските гранични укрепления покрай източната област Харков, една от областите, където Украйна организира контраатака, демонстрират, че явно Русия е предходна в защита, а не в нахлуване.

Солер означи още, че Русия от известно време се пробва да превземе град Бахмут, „ супер значим транспортен възел “ в източната област Донецк - ход, който евентуално би могъл да й разреши да отбрани както Донецк, по този начин и региона на Луганск и вероятно да отблъсне бъдеща украинска атака. Но изрази подозрение дали Русия е в положение да превземе Бахмут, а и даже да го направи, „ от стратегическа позиция всичко останало е изгубено “.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР