Руският президент Владимир Путин за първи път описа какво е

...
Руският президент Владимир Путин за първи път описа какво е
Коментари Харесай

Путин: Групата Вагнер “не съществува”

Руският президент Владимир Путин за първи път разказа какво е било обсъждано на събитие в Кремъл, на което са участвали 35 командири на " Вагнер ", в това число шефът на групировката Евгений Пригожин, оповестяват от CNN.

Срещата се е състояла на 29 юни, единствено няколко дни откакто бойците на " Вагнер " са почнали временен протест против Москва.

Владимир Путин съобщи пред " Комерсант ", че въпросът за легализирането на частните военни компании не е елементарен и би трябвало да бъде разискван в Държавната дума и в държавното управление, само че към този момент такива формирования, в това число " Вагнер ", не съществуват законно, пишат отRTVi.

В отговор навъпрос от публицист дали това частно формирование ще бъде запазенокато бойна единица, президентът на Русия съобщи, че ЧВК " Вагнер " не съществува.

" Ние нямаме закон за частните военни организации! Тя просто не съществува! " - означи Путин.

Според него групировката съществува, само че не и юридически,това е обособен въпрос, обвързван с нейното действително легализиране.

" Но това е въпрос, който би трябвало да се разиска в Държавната дума, в държавното управление. Не е елементарен въпрос ", изясни президентът.

По-късно Путин съобщи, че на една от срещите е предложил на командирите на " Вагнер ", които по думите му са били 35, няколко разновидността за работа, в това число и такава под управлението на директния им командирСедой,с военен опит за съветската войска в Афганистан и чеченските войни.

" Това е индивидът, под чието управление бойците от " Вагнер " служат през последните 16 месеца ", добавипрезидентът на Русия.

Според него всички бойци са могли да се съберат на едно място и да продължат да служат. " И нищо нямаше да се промени за тях. Те щяха да бъдат ръководени от еднакъв човек, който през цялото това време е бил техният същински пълководец ", означи Путин.

Той акцентира, че " доста хора са кимнали ", когато е споделил това, а създателят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин беше представен да споделя: " Не, момчетата не са съгласни с това решение. "

Ръководителят на Комисията по защита на Държавната дума Андрей Картаполовсмята, че " вагнерите ", участващи в бойните дейности в Украйна, би трябвало да подпишат контракт с Министерството на защитата. Според него е належащо да се одобри закон, който да регламентира активността на частните военни компаниии Държавната дума работи по този въпрос.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР