Руският президент Владимир Путин за кратко загуби ума и дума,

...
Руският президент Владимир Путин за кратко загуби ума и дума,
Коментари Харесай

AI двойник стъписа Путин на годишната пресконференция

Руският президент Владимир Путин за малко загуби мозъка и дума, когато се сблъска с версия на себе си, основана от изкуствен интелект.

" Двойникът " се възползва от опцията да зададе въпрос на Путин за изкуствения разсъдък по време на годишната конференция, на която десетки обаждащи се от цялата страна бяха свързани с президента посредством видеовръзка, напомня Reuters.

" Владимир Владимирович, здравейте, аз съм студент в Санктпетербургския държавен университет.

Искам да попитам, правилно ли е, че имате доста двойници? ", попита двойникът, предизвиквайки смях измежду аудиторията в залата в Москва.



" И също по този начин: Как гледате на заплахите, които изкуственият разсъдък и невронните мрежи внасят в живота ни? "

Въпросът провокира рядко съмнение от страна на Путин, който отговаряше на въпроси в продължение на 4 часа по време на маратонското събитие.

" Виждам, че може би наподобявате на мен и говорите с моя глас. Но се замислих и взех решение, че единствено един човек би трябвало да наподобява на мен и да приказва с моя глас, и това ще бъда аз ", отговори президентът.

" Между другото, това е моят първи дубльор ", добави Путин към отговора си.

В общественото пространство нееднократно са се появявали спекулации, че президентът на Русия употребява повече от един свои двойници, които го заместват при някои изяви и даже задгранични визити заради хипотетични здравословни проблеми.

Кремъл обаче безапелационно отхвърля това и декларира, че здравословното положение на президента е чудесно.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР