Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума проект за

...
Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума проект за
Коментари Харесай

Путин поиска в руската конституция да пише, че бракът е само между мъж и жена

Руският президент Владимир Путин внесе в Държавната дума план за ремонти в съветската конституция, съобщи БГНЕС.
В една от тях написа следното: Руската федерация, обединена от хилядолетна история, съхранява паметта на предците, предали ни идеалите и вярата в Бога. Друга планувана корекция е, че бракът е съюз сред мъж и жена. От комитета за конституционно законодателство считат, че предложенията на Путин не опонират на светския темперамент на страната и припомниха, че Бог е упоменат в преамбюлите на доста европейски страни.
Путин предлага в главния закон да се запише, че " Русия е правоприемница на Съветския съюз " и че " не се позволява отчуждаване на части от територията на Руската федерация ", в това число и апели за това. Дава се право на републиките в състава на Руската федерация да употребяват като държавни своите национални езици наедно с съветския език.
Първото предложение за споменаването на Бога в съветската конституция направи съветският патриарх Кирил. " Споменаването на полезността на вярата в Бога в Конституцията би укрепило историческата и духовна последователност на народите в нашата страна, които не възприемат себе си отвън религията. Ценността на вярата в Бога е също израз на респект към милиони хора, наши събратя, които бяха подложени на гонене във времената на богоборчеството единствено по тази причина, че не желаеха да се отрекат от вярата. Тази концепция би трябвало да бъде разбираема дори за хората, които са надалеч от религията ", сподели патриарх Кирил.
Поправките в Конституцията ще бъдат гласувани на 11 март в Съвета на федерацията. На 22 април ще има общоруско гласоподаване, след което поправките ще влязат в действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР