Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Кремъл: Путин и Пригожин се срещнаха дни след еднодневния бунт

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През се е срещнал с водача на " Вагнер " дни след краткотрайния протест на началника на „ Вагнер “, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, написа " Асошиейтед прес ".

Песков съобщи, че 3-часовата намира се е състояла на 29 юни и в нея са взели участие и командири от военната компания, учредена от Пригожин.

Наемниците на " Вагнер " са се сражавали дружно с съветските войски в Украйна. Пригожин има дълготраен спор с висшето военно управление на Русия, който на 24 юни приключи с въоръжен протест, при който той поведе бойците си към Москва.

Песков съобщи, че по време на срещата на 29 юни Путин е предложил " оценка " на дейностите на " Вагнер " на бойното поле в Украйна и " на събитията от 24 юни ".

По думите на Песков президентът на Русия също по този начин " изслушал обясненията на командирите и им предложил разновидности за по-нататъшна работа и по-нататъшно потребление в бойни дейности ".

" Самите командири показаха своята версия за случилото се. Те подчертаха, че са правилни поддръжници и бойци на президента и главнокомандващия, а също по този начин обявиха, че са подготвени да продължат да се борят за родината си ", сподели Песков.

Припомняме, че Пригожин приключи протеста си на същия ден, откакто президентът на Беларус Александър Лукашенко се включи в договарянията. Тогава от президентството на Беларус обявиха, че Пригожин, е приел да спре придвижването на частната войска из Русия и наемниците да се приберат в лагерите, предава БТВ. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР