Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден

...
Руският президент Владимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден
Коментари Харесай

Путин подписа закон, позволяващ произвеждането на избори на територии, където е въведено военно положение

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През подписа закон, който планува произвеждането на избори в региони, в които е въведено военно състояние  след съвещания сред Централната изборна комисия (ЦИК), Министерството на защитата и Федералната работа за сигурност. Документът беше оповестен през днешния ден, оповестява ТАСС.

Досега съветските закони предвиждаха на такива територии да не се организират референдуми и избори за държавни и локални органи на властта. В новите правила се прецизира, че това ограничаване не се ползва в случаите, когато решението за насрочване на избори или референдум се взема от Централната изборна комисия след съвещания с Министерството на защитата и Федералната работа за сигурност. При това състояние е допустимо избори и референдуми да могат се организират както на цялата територия, на която е въведено военно състояние, по този начин и на част от нея.

В закона се показват и ограниченията, използвани на територията, на която е въведено военно състояние, изключително основанията за задържане на жители. По-рано законът " За военното състояние " предвиждаше, че жителите могат да бъдат арестувани за период до 30 дни на основанията, планувани във федералното законодателство. В признатия закон наредбата за административното задържане е поместена в обособена алинея, която гласи, че задържането ще бъде допустимо " при положение на нарушение на възбраните и рестриктивните мерки, които са открити с укази на президента на територията, на която е въведено военно състояние ".

В листата с ограничения е включено и " наложително и следено прекачване на жители от територията, на която е въведено военно състояние, към територии, на които не е въведено военно състояние ". Премахва се и нормата, която разрешава задържането на транспортни средства " на учредения, открити с федерален закон ", отбелязва ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР